Webapplicaties zijn geweldige oplossingen om data en complexe systemen toegankelijk te maken waar je ook bent. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een online registratiesysteem of een webshop. Webapplicaties werken met een database waar alle gegevens in worden opgeslagen. Een database is onderdeel van uw domein en bevind zich dus op de server van de hosting provider.

STRATEGIE EN CONCEPT

Voor het ontwikkelen van een webapplicatie die volledig aansluit bij uw unieke wensen is het belangrijk de functionaliteiten goed in kaart te brengen. Daarom start ik bij iedere webapplicatie met een uitgebreide sessie om de strategie en het concept met uw samen volledig uit te werken.

TECHNOLOGIE

Na het goedkeuren van de door mij ontworpen vormgeving en structuur voor uw webapplicatie, zal ik aan de slag gaan met de technische realisatie. Door het gebruik van de betrouwbare en algemeen bekende programmeertaal  PHP, is het eindresultaat een snelle, overzichtelijke webapplicatie.

DATABASE

Een database is een server locatie waar gegevens in op worden geslagen. Dit kunnen bijvoorbeeld NAW gegevens zijn van uw klanten of bestellingen die in uw webshop zijn gedaan. De database is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van uw webapplicatie. Er moet dus goed worden nagedacht over het ontwerp van de database om bijvoorbeeld te voorkomen dat gegevens dubbel worden opgeslagen, dit heet normaliseren. Voor het ontwerpen van de database gebruikt ik het software pakket MYSQL Workbench, hier kan zeer precies een stabiele database in worden ontworpen. Ook kan het programma de database exporteren naar SQL code, die weer geïmporteerd kan worden op uw webhosting server. SQL is een webtaal die ik gebruik om te communiceren met de database. De database word dus eigenlijk opgebouwd en ook onderhouden met (MY)SQL.